Mentes Süti

Mentes Süti

Minden amit a Chia magról tudni kell

2018. május 19. - mentessuti

Manapság egyre divatosabb a Chia mag fogyasztása, de fogadok, hogy sokan nem tudtátok de a Chia mag Dél-Amerikában de leginkább Mexikóban őshonos, az Aztékok és a Maják alapvető élelmiszerükként előszeretettel fogyasztották.

A Chia valójában a Salvia hispanica sivatagi növény termése.

 forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Salvia_hispanica


A Chia mag glutént nem tartalmaz ezért remekül beépíthető a gluténmentes diétába, például nagyon jó alap a pudingot és műzlikhez.

Kemelkedő rosttartalma és javítja a teltségérzetet, lassítja a szénhidrátok felszívódását ezért fogyókúrához is ajánlott.

forrás: https://gymbeam.hu/blog

 

Chia felhasználási lehetőségei:

  • Legismertebb felhasználási módja a reggeli joghurt, müzli dúsítása.

  • Nyersen bármely ételbe belekeverhető, vagy megszórható, mivel íze viszonylag semleges. Próbáljuk ki salátára szórva, vagy szendvicskrémekbe, pástétomokba keverve!

  • Magas nedvszívó képességéből adódóan kiváló házi puding készíthető belőle, ha tejhez, joghurthoz keverjük, friss gyümölccsel tálaljuk.

  • Zselésítő tulajdonságát a gluténmentes pékáruk készítésekor is kihasználhatjuk, de akár a tojás pótlására is alkalmas, süteményekben vagy rakott, töltött ételekben egyaránt.

  • Őrölt formában lisztek dúsítására, levesek, főzelékek sűrítésére is használható.

forrás:https://glutenerzekeny.hu/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mentessuti.blog.hu/api/trackback/id/tr4913978462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása